Vacature schoolleider/directeur

Openbare basisschool De Regenboog in Breukelen is op zoek naar een

Schoolleider/ directeur
32 – 36 uur
Schaal 11

Als éénpitter zijn wij sinds april 2021 een gecertificeerde Daltonschool. Het Daltonconcept sluit naadloos aan bij wie we zijn en waar we voor staan.

Wij zien een kind als onderzoekend, nieuwsgierig, leergierig, betrokken, zelfstandig, talentvol en met een eigen persoonlijkheid. Door het bieden van een veilige, geborgen en uitdagende leeromgeving kan een kind zich op De Regenboog naar eigen mogelijkheden ontwikkelen. We bieden een breed en gevarieerd onderwijsaanbod en stemmen daarbij af op de behoefte van het kind. Voor het brede aanbod heeft de Regenboog een projectgroep voor kinderen die meer aankunnen en een talentengroep voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben.
Het team van de Regenboog is een vast, zeer gedreven, betrokken en dynamisch team. De Regenboog heeft een bevlogen en competent vrijwilligersbestuur en een gezonde financiële positie.

Als éénpitter zoeken we een directeur die we als bestuur een groot mandaat kunnen toevertrouwen. Om de ontwikkelingen binnen de school verder vorm en inhoud te geven zoeken wij:

 • Een initiator, die visie vertaalt in beleid en handelen en handelen toetst aan beleid en visie. Die nieuwsgierig is, toekomstgericht en met beide benen in het heden staat;

 • Een coach, die het team begeleidt in hun professionele ontwikkeling en groei. Die ondersteunt, vertrouwen geeft en anderen sterker maakt in hun positie;

 • Een verbinder en inspirator, die mensen inspireert en motiveert samen te werken aan het beste onderwijs;
 • Een regisseur, die faciliteert, mandateert en implementeert, stuurt waar nodig, ruimte biedt waar het kan en snel kan schakelen;

 • Een ambassadeur, die onze school met trots presenteert en vertegenwoordigt en opkomt voor de belangen van de leerlingen en de organisatie;
 • Een ondernemer, die kansen ziet en doortastend is in projecten als het Integraal Huisvestigingsplan of het versterken van de huidige samenwerking met de naastgelegen kinderopvang.

De directeur die wij zoeken is toegankelijk, zichtbaar in de school en in staat om samen met het team onze visie verder vorm te geven en te borgen, zodat dit ten goede komt aan het benutten van het talent en de ontwikkeling van teamleden en leerlingen.

Hierbij is het belangrijk dat de nieuwe schoolleider/ directeur:

 • Proactief is in persoonlijke contacten met ouders en kinderen;
 • Creatief is en in staat om te improviseren;
 • Goede relaties aangaat met partijen in het professionele netwerk;
 • In het bezit is van het schoolleidersdiploma of bereid is deze te behalen;
 • In het bezit is van het Daltoncertificaat, of aantoonbare affiniteit heeft met
  Dalton en bereid is de opleiding hiervoor te volgen;
 • In het bezit is van een PABO diploma.

Ben je enthousiast? Je brief en CV kun je sturen naar het bestuur van de Regenboog:
bestuur@regenboog-breukelen.nl.

De eerste gespreksronde met de benoemingsadviescommissie is gepland in de week van 6 november. De tweede gespreksronde zal dan in de week van 13 november plaatsvinden. Assessment kan deel uitmaken van de procedure.

We zien je reactie graag uiterlijk 31 oktober tegemoet.
Voor vragen kun je contact opnemen met Annemarieke Bakker tel. 0346 262 211 óf
annemarieke@regenboog-breukelen.nl.

Word jij onze nieuwe collega?